Shiatsu massage practitioner & Stress- & burn-out en life coach

Anja van damme logo

In het magische decor van de Marokkaanse Sahara, kreeg ik mijn allereerste shiatsu-behandeling. Dit na een wandeltocht van meer dan 100 kilometer door de woestijn, verspreid over een aantal dagen. Naar het einde van de tocht toe, kreeg ik last van mijn voeten. ’s Avonds kon ik dankzij een deskundige reisgenote genieten van een heerlijke shiatsumassage.

Het eerste contact met shiatsu, was het startsein van een hele ontdekkingsreis doorheen de holistische en Oosterse geneeskunde. Na deze eerste bijzondere ervaring, zocht en vond ik een shiatsu-practitioner in de buurt van mijn woonplaats. Na enkele behandelingen, wou ik zelf shiatsu leren geven.

Shiatsu ervaren en bestuderen zorgde voor een ommezwaai op mijn levenspad. Het bracht me terug naar mijn eigen innerlijke, borrelende bron. Sindsdien is Shiatsu niet meer weg te denken uit mijn leven. In 2018 studeerde ik af als erkende en gedreven shiatsu-practitioner.

Eén van mijn ambities was om les te geven. Sinds 2019 geef ik met plezier les als docente shiatsu in de Schoonheidsschool.

Als shiatsu-practitioner wil ik met mijn voeten op de grond blijven staan. Ik wil graag verbinding blijven maken met de Westerse filosofie en de klassieke geneeskunde. Op die manier kan shiatsu en coaching aanvullend zijn. Hiervoor werk ik samen met een huisartsenpraktijk.

Om dit nog meer body te geven, volgde ik de opleiding life coach en stress- en burn-out coach.

lezing luc jansen
blendd cookies
Onze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.
Lees hier ons privacybeleid.