Ambachtelijke zeep

logo zogezeept blendd

Zogezeept is mede ontstaan uit een bewustwording van de ecologische impact die we met ons grote gezin hebben. Zeker toen ons laatste kind een probleemhuidje bleek te hebben, spitste ik me meer en meer toe op natuurlijke verzorgingsproducten.

Zeep zoals die vroeger gemaakt werd, op ambachtelijke wijze bleek een schot in de roos. Niet alleen ons gezin gebruikte het met veel plezier, ook familie en vrienden bleken zeer gewillige proefkonijnen. Toen iemand opperde om het te gaan verkopen begon een grote reis in de Europese cosmeticawetgeving die behoorlijk streng is.

Die horde is intussen ook genomen, waardoor Zogezeept met veel enthousiasme de liefde voor een goed stuk zeep verspreidt.
Zogezeept staat voor zeep gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Fluo Groene kleurtjes, aardbeiengeur of glitters ga je bij ons niet vinden. We kleuren enkel met botanische extracten, klei of andere natuurlijke kleurstoffen. In plaats van synthetische parfum olie gebruiken we etherische olie. En soms zelfs dat niet, want ook zonder toegevoegde geur ruikt een puur stuk zeep geweldig.

Alles wordt met het grootste respect voor de aarde gemaakt. Geen wegwerpartikelen bij de productie, minimalistische verpakking, een label van papier gemaakt uit landbouwafval,… Bij elke stap is goed nagedacht om een zo laag mogelijke impact op het milieu te hebben.

Uiteraard is ook aan de samenstelling van de zeep enorm veel aandacht besteed.. Zogezeept trekt je vel niet samen en droogt je handen niet uit, maar zorgt juist voor heerlijke zachte schone handen. Klanten die overstappen van ‘supermarktzeep’ naar Zogezeept zijn steeds aangenaam verrast. Jij ook?

blendd cookies
Onze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.
Lees hier ons privacybeleid.